ΓΕΙΩΣΕΙΣ-ΣΩΜΑ-ΕΛΕΓΧΟΣ

Τα λέμε ολα για να μην τα βάψουμε μπλέ !!
Χάλασε? Το χάλασαν? εε εδώ!
Post Reply
User avatar
kostas
Posts: 361
Joined: Thu Apr 06, 2017 2:21 pm

ΓΕΙΩΣΕΙΣ-ΣΩΜΑ-ΕΛΕΓΧΟΣ

Post by kostas » Sat Apr 25, 2020 5:20 pm

Στα niva μας ενα γνωστό πρόβλημα που συναντάμε είναι η κακή επαφή του αρνητικού πόλου με το σώμα του αυτοκίνητου σε όλη την διαδρομή της πλεξούδας.
Ας τα πάρουμε με την σειρά:
Δύο καλώδια απομακρύνονται από τον αρνητικό ακροδέκτη της μπαταρίας.Το ένα παχύ καλώδιο συνδέει την μπαταρία με τον κινητήρα.Εάν το καλώδιο είναι χαλαρό εχουμε επιδείνωση της φόρτισης της μπαταρίας, μείωση της ταχύτητας της μίζας κατά την εκκίνηση, καθώς και προβλήματα στο σύστημα ελέγχου κινητήρα, όπως μείον στη δύναμη που προέρχεται από τον κινητήρα πολλαπλασιαστης.
Πρώτα απ 'όλα, ελέγξτε τη στεγανότητα και των δύο παξιμαδιών, μεταξύ των οποίων το άκρο του καλωδίου είναι προσαρτημένο στον κινητήρα. Πρώτα χαλαρώνουμε το εξωτερικό παξιμάδι, σφίγγουμε το παξιμάδι κάτω από το άκρο και, στη συνέχεια, το εξωτερικό παξιμάδι.
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η σύνδεση καλωδίου με το cos χαλαρώνει.

Image

Μετα το λεπτό καλωδιο που συνδεει την αρνητικο πολο της μπαταρίας και το σώμα του αυτοκινήτου. Θα πρέπει να ελέγξετε τη σύσφιξη στο παξιμαδι M6.
Image

Στον εγκεφαλο Bosch MP 7.0, η γειωση-σωμα λαμβάνεται από τον κινητήρα, με τις βιδες που ασφαλίζουν τον πολλαπλασιαστη.
Στον εγκεφαλο Bosch M 7.9.7, λαμβάνεται η "γειωση" απευθείας από τα στηρίγματα στήριξης του ακριβώς κάτω από το παξιμάδι στήριξης του.

Image

Στα niva 21214, η γειωση λαμβάνεται από τις 2 πλευρές του μπλοκ
Image

Στη συνέχεια, και τα δύο καλώδια μπαινουν στην κοινή πλεξούδα μεχρι την υποδοχή του εγκεφαλου. Μπροστά από το βύσμα υπάρχουν ανατροπές για κάθε μία καφέ καλώδιο όπου η "γειωση" κατανέμεται για τους υπόλοιπους αισθητήρες και τον ίδιο τον εγκεφαλο.

Image

Για NIVA 4x4 με όλους τους τύπους εγκεφαλων, η γειωση στερεώνεται με παξιμάδι στο συγκολλημένο στήριγμα του βραχίονα ρελέ. Σε πολλες περιπτώσεις, αυτό το παξιμάδι είναι χαλαρό. Ο βραχίονας στήριξης του βραχίονα ρελέ βρίσκεται πίσω απο της ασφαλειωθηκες.

Image
Η «γειωση» της πλεξούδας καλωδίωσης χώρου κινητήρα είναι τοποθετημένη σε ένα από τα συγκολλημένα στηρίγματα των δοχειων φρένων και συνδέονται απο εκεί στους δύο ανεμιστήρες ψύξης καλοριφέρ.

Image
Οδηγώ και σε σκέφτομαι!
http://nivaclubhellas.blogspot.gr/
Image

panstath_fokea
Posts: 108
Joined: Thu Apr 06, 2017 2:54 pm

Re: ΓΕΙΩΣΕΙΣ-ΣΩΜΑ-ΕΛΕΓΧΟΣ

Post by panstath_fokea » Sat Apr 25, 2020 7:20 pm

Κωστάκη είσαι πολύ διαβασμενος όπως πάντα. Πολύ χρήσιμο. :D

User avatar
lamda
Posts: 8
Joined: Thu Apr 06, 2017 9:43 pm

Re: ΓΕΙΩΣΕΙΣ-ΣΩΜΑ-ΕΛΕΓΧΟΣ

Post by lamda » Thu Jun 18, 2020 5:11 pm

Πολύ χρήσιμο

Post Reply