Dachar έγραψε:Εγω γιατι νομιζω οτι οι τωρα κινητηρες ειναι χαλβαδες??
Αναφερθηκε πριν κατι για πρωτογενη μεταλλα και ανακυκλωμενα... (αν καποιος ξερει περισσοτερα??)
Παντως στη πραξη τα παλια αμαξια κανανε πολλα χλμ, nissan sunny βενζινης αρχαιο την ωρα που μιλαμε εχει 800.000χλμ ...
Ας μην μιλάμε καλύτερα για τους παλιούς κινητήρες. Τα αυτοκίνητα που έβγαιναν πριν από τριάντα χρόνια, εάν συντηρούνταν τακτικά, εκτός από σκουριές, σπάνια παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα.
Το
DATSUN SUNNY station του
'80 μοντέλο που είχα, είχε διανύσει στα χέρια μου (από καινούργιο)
760.000 χιλιόμετρα, χωρίς να αντιμετωπίσω ποτέ σοβαρά προβλήματα στην συντήρησή του και στις βλάβες του. Το μόνο πρόβλημα που είχα αντιμετωπίσει ήταν ότι, μετά από 12 χρόνια άρχιζαν να μου παρουσιάζονται μικροσκουριές τις οποίες τις έφτιαχνα αμέσως. Το χάρισα, πριν από 5 χρόνια, και το κυκλοφορούν και το χαίρονται ακόμα.
Το
OPEL ASTRA station του
'95 μοντέλο, και αυτό είχε διανύσει πάρα πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα, χωρίς να με αφήσει ποτέ και πουθενά.
Το
LADA NIVA του
'07 μοντέλο, δεν θέλω να το συζητώ από θέμα βλαβών. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί μου παρουσιαζότανε η μία βλάβη μετά την άλλη, λες και το πήγαινα για service μία φορά στα πέντε χρόνια. Δεν μπορώ να πω, η αντιμετώπιση των τεχνικών που το έχουν αναλάβει είναι η καλύτερη, αλλά όταν π.χ. αλλάζουμε δυναμό στην αντιπροσωπία γιατί χάλασε, μου έβαλαν καινούργιο, φεύγω, στον δρόμο ξαναμένω από δυναμό, ξαναπηγαίνω στην αντιπροσωπία μου τον ξαναλλάζουν πάλι με καινούργιο, φεύγω και μετά από δύο ημέρες χάλασε ο αυτόματος του δυναμό που μου είχαν βάλει. Δεν θέλω να το πιστεύω, αλλά μήπως, λέω μήπως τα ανταλλακτικά που έρχονται στην χώρα μας, δεν είναι και τόσο αξιόπιστα;
Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο, ένα ακόμη θα πω: Είμαι γραμμένος στην
ΕΛΠΑ από τον Μάρτιο του 1980. Από τα τρία αυτοκίνητα που προανέφερα, μία (1) φορά την χρησιμοποίησα για το DATSUN SUNNY (για να μου βάλουν μπροστά με ενίσχυση, επειδή έπεσε η μπαταρία), όσο για το NIVA, δύο (2) φορές το μετέφερε με πλατφόρμα στην αντιπροσωπία και άλλες τρεις (3) φορές πάλι με πλατφόρμα σε γνωστό μου μηχανικό που το έχει αναλάβει. Οι περισσότερες από τις βλάβες που είχα, ήταν αλλαγές τα ίδια και τα ίδια. Γιαυτό ανέφερα και παραπάνω, μήπως τα ανταλλακτικά που έρχονται στην χώρα μας, δεν είναι και τόσο αξιόπιστα;
(Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Βουλγαρία, ένας Βούλγαρος ταξιτζής, που έχει Ι.Χ. NIVA, μου είπε πως τα NIVA στην χώρα τους δεν βγάζουν καθόλου σοβαρές βλάβες).