Η ώρα είναι δύσκολη! Τα καλώδια δεν είναι το φόρτε μου και γίνεται ένα μπάχαλο………… Ας είναι όμως σιγά- σιγά περιπατάει και παίρνει μορφή. Περάστηκαν γραμμές καινούριες για πλαφονιέρες στο πορπαγκαζ και στις πόρτες. Γραμμές για τα ηχεία, για το cb, για το cd για τα πρόσθετα όργανα, για τους εμπρός και επάνω προβολείς για φως ομίχλης πίσω και νέα γραμμή για τον πίσω υαλοκαθαριστήρα και το πιτσιλιστηρι, που είχαν χαλάσει εδώ και χρόνια!! Περάστηκαν όλα τα καλώδια μέσα σε νέα θερμοσηστελωμενη σωλήνα και δέθηκαν σταθερά στο αμάξωμα. Το ίδιο έγινε και μέσα στις πόρτες
NIBA И СУХОЙ ХЛЕБ ! ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ!!! (OFD F-130)
Τώρα ηρθε η σειρά της μόνωσης. Ξεκινώ από τα δύσκολα σημεία και ντύνεται με υπομονή και μεθοδικότητα όλο το εσωτερικό του νιβα. Εδώ θέλει δουλειά επαγγελματική για να μην υπάρξουν `γέφυρες ήχου` που θα αχρηστέψουν όλη την προσπάθεια μας. Δεν αφήνουμε τίποτα ακάλυπτο και στην λογική του `δεν βαριέσαι εδώ δεν φαίνεται`!!! Όταν ντυθεί όλος ο χώρος τότε ασφαλίζουμε τα σημεία που δεν στρώνει η μόνωση με ισχυρή ταινία!
Η ώρα έχει φτάσει 11.00 και έχει τελειώσει και η τοποθέτηση της μοκέτας και των πίσω πανελ. Αύριο οι φωτο και η συνέχεια!!
Σάββατο πρωί λοιπον και μετά από μερικές δουλειές πρωινες, ετοιμάζω το εργοτάξιο! Μπήκαν και οι μοκέτες και Ετοιμάζω τα παρεμφερή υλικά Ζώνες, πλαστικά πλαϊνά και άλλες λεπτομέρειες! Κατόπιν ξεκινά η τοποθέτηση των καθισμάτων. Πρώτα από το πίσω για να έχω χώρο να ασχοληθώ με την επιπλέων μόνωση του τούνελ! Εδώ δίνω ακόμα περισσότερη προσοχή στην λεπτομέρεια, γιατί όπως ξέρετε είναι η κυρία πηγή ήχου του νιβα μας. Βάζω κομμάτια υλικού και στα πλαστικά καπάκια των λεβιέδων. Έτοιμο και το κεντρικό τούνελ! Τώρα μπαίνουν και τα εμπρός καθίσματα στην θέση τους! Αρχίζει η άχαρη δουλειά για μένα. Η ώρα των καλωδίων. Η μακαρονάδα είναι έτοιμη! Σειρά έχει τώρα τη τοποθέτηση του ταμπλο με τα καινούρια όργανα! Όλα τα λεφτά είναι !!! Μια νυχτερινή!! Αν φαίνεται!! Νύχτωσε χωρίς να το καταλάβω. Πάω για ύπνο με σκέψεις οργάνωσης για να πετύχω τον στόχο που έχω για το βράδυ της Κυριακής!
Τελευταία επεξεργασία απο xristost την Δευτ 14 Ιούλ, 2008 2:21 pm, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
Κυριακή πρωί 8.30 με το ν καφέ στο χέρι και περνώ τα κεριά στις κοιλότητες από τις πόρτες! Εδώ πρέπει να σας πω πως ενε λεπτό σφουγγαράκι και δυο κομμάτια σαμπρέλα από το ποδήλατο κάνουν την διαφορά. Μπαίνουν εδω στην ντιζα της μπετούγιας εξαφανίζονται πολλοί θόρυβοι! Το νάιλον είναι απαραίτητο για να μην βρέχεται η ταπετσαρία από την εσωτερική μεριά. Έτοιμες και πόρτες με τις θήκες τους και τα ηχεία τους επάνω. Με την μόνωση μέσα στις πόρτες έχει αλλάξει και ο θόρυβος στο κλείσιμο της! Έχει ποιο μπάσο χτύπημα! Τοποθετήθηκε και η μεσαία κονσόλα με το CD και τους υπολοίπους διακόπτες! Μπήκε στην θέση του και το CB επίσης ,τα σκιάδια, τα παλινα στις κολώνες, και άλλα τσουμπλεκια που με νύχτωσαν ξανά!! Καληνύχτα αύριο πάλι!!!
ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ειμαι ετοιμος να κανω χαρακιρι σαν τους γιαπωνεζους!!τι πραγμα εχεις φτιαξει??δεν παιζεσαι αψογο και ειδικα το χρωμα δενει πιστευω στο αμαξι μας.μπραβο σου για οτι κανεις
Σήμερα ασχολήθηκα με μια μετατροπή που ήθελα να φτιάξω εδώ και καιρό! Να μεταφέρω τα πιτσιλιστηρια επάνω στα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων. Εδώ τα υλικά που είχα Δημιούργησα ένα λαμακι που θα κρατά τον εύκαμπτο σωλήνα και επάνω στο μάκτρο έδεσα ένα σκληρό κομμάτι 15 εκατοστά και με πέντε τρύπες στην μια πλευρά του, και το το έδεσα με σφικτήρα επάνω στο σώμα του υαλοκαθαριστήρα. ‘Κατόπιν έβαλα στην θέση των παλιά πιτσιλιστιρηων ένα λαστιχάκι για να συγκρατει τον σωλήνα. Έτσι τώρα είναι έτοιμο και έχω άφθονη παροχή νερού και στο σημείο που το χρειάζομαι.
Δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθεί !!!!! (Με 10000€ μπορεί………….) Υπομονή έχω και μια δουλειά να κοιτάξω. Το πάω για την επόμενη μας συνάντηση!!(Βλέπε συνάντηση με Γαλλικό κλαμπ)
Συνέχεια λοιπόν στην αναγέννηση του φοίνικα και τέλος το πρώτο και βασικό μέρος του! Εκτός από μικρολεπτομέρειες που δεν είναι άξιες παρουσίασης (τοποθέτηση σκιαδιών , καθρεπτών , κεραιών , και άλλων) η βασική και ενδιαφέρουσα εργασία ήταν η τοποθέτηση των νέων προφυλακτήρων. Δεν σας κρύβω ότι είχα αρκετή ανυπομονησία για την εργασία αυτή. Έτσι λοιπόν κόπηκαν οι υποδοχές για τους εργάτες και τις γλίστρες τους. Στην πορεία αποφάσισα να τοποθετήσω ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης για εμπρός και πίσω. Έτσι αγοράστηκαν από τα μεταχειρισμένα ένα σετ από κοινό σεντάν και με τις κατάλληλες τροποποιήσεις προσαρμόστηκαν στους νέους προφυλακτήρες μου. Σε δεύτερο πλάνο περαστήκαν με πλαστικοποίηση μέσα έξω αφού πρώτα είχαν ασταρωθεί με βάση. Αυτό έγινε για να έχουν μια επιπλέων προστασία από τις κακουχίες στην εκτός δρόμου κίνηση άλλα και για να αποκτήσουν μια ποιο άγρια υφή! Βάφτηκαν και στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα για να χαθεί ο όγκος τους! Εδώ λοιπόν ο πίσω Με το πίσω ενσωματωμένο φως ομίχλης! Και ο εμπρός μαζί με την παλιά προβολιερα (από την προηγούμενη κούκλα μου) επάνω του, την γλίστρα για τον εργάτη και τις δέστρες ! Τελικός έλεγχος των φωτων (των φλας και όλων γενικά των ηλεκτρικών λειτουργιών) Έτοιμο λοιπόν και λειτουργικό για αυτή την φάση! Έχει ολοκληρωθεί ποια σαν αυτοκίνητο και μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο, με ασφάλεια για τους επιβάτες του. Υπολείπονται ακόμα η τοποθέτηση των ΜΤ ελαστικών (Από Δευτέρα αυτά) μαζί με το ψήλωμα του άλλα και την συνδεσμολογία των προβολέων εμπρός άλλα και της σκάρας όταν τελειώσει και αυτή. Υπομονή τώρα και λίγο λίγη θα το βλέπεται να τελειώνει!!
Ο Χριστός και η Παναγία φίλε Χρήστο!!!! Έχω μείνει άφωνος με το αποτέλεσμα!!! Τόσο πολύ που προτείνω να μην τοποθετήσεις την εμπρός πινακίδα κυκλοφορίας και να ρισκάρεις το πρόστιμο!!! Και βγάλε γρήγορα σε μαζική παραγωγή τους προφυλακτήρες!!! ( Αν και η μοναδικότητά του είναι όλα τα λεφτά )!!! Ζηλεύουμε όλοι!! Τα θερμά μου συγχαρητήρια, καλοτάξιδο, καλολάσπωτο και πάντα καλοξεπλυμένο μετά!